Loxarel Vinatge Reserva Brut Nature

Aquest vi escumós de la D.O. Penedès és també un Clàssic Penedès. És un vi amb una segona fermentació en ampolla fent servir el mètode tradicional. És a dir, com un cava, però com que el celler no forma part de la D.O. Cava, no pot posar la paraula “cava”, així que a dins de la D.O. Penedès, hi ha la categoria de vi espumós i a més, Clàssic Penedès. Per poder posar que és un “Clàssic  Penedès”, ha de complir tres condicions: que sigui 100% ecològic, que sigui 100% Penedès i que sigui 100 % reserva (mínim de 15 mesos al celler abans de sortir al mercat). Està elaborat a la Masia Can Mayol a Bodegas Loxarel, amb les varietats Xarel·lo i Chardonnay.

Quan el posem en la copa, veuem com les bombolles pugen per totes bandes. Són de tamany mitjà, i formen un bon rosari a la part superior, que es manté d’una manera constant. És d’un color groc pàl·lid i transparent.

L’aroma és intens i el predominant és la fruita blanca, sobretot pera i poma, i també algunes notes torrades, com la crosta de pà, que denoten una mitja criança. L’efecte del gas fa que els aromes siguin més perceptibles.

En boca, aquest vi escumós és sec, un Brut Nature no té sucres afegits, i això li dona una entrada seca, amb una acidesa notable i refrescant. De seguida, les bombolles esclaten a la llengua. Surten els aromes de fruita blanca i de criança, i algunes notes cítriques. Té un final llarg i un punt amarg.

El seu preu és als voltants dels 7,50€. És un bon producte relació qualitat-preu.

Deixa un comentari